Publicitat NO, gràcies.
2013-08-27 00:00No és fàcil fer les coses de manera diferent, perque sempre et trobaràs amb la crítica dels demés, començant pel teu cercle més proper.... Tot i que no t'afecti i tinguis clar perque fas les coses no és agradable, ja que sembla que sempre hagis d'estar donant explicacions.
En el tema de l'alimentació és força complicat, perque la majoria de gent que ens envolta es pren seriosament la publicitat que ens envolta per tot arreu, ràdio, televisió, premsa, internet....quan el que hem de tindre clar és que no busquen pas el que és millor per la teva salut, sino el que és millor per les seves butxaques.
Així doncs es sorprenen quan no esmorzes kellog's, no dónes actimel als teus fills, no els deixes beure un suc envasat, unes galetes, unes patates de bossa, quan no beus cap refresc de llauna, no vas al mc donald's, no compres bollicaos, petit-suïsse, nocilla, formatges d'untar, ni controles el teu colesterol amb flora o danacol ( sacrilegi!!)...i un llarg i interminable etc, perque "s'ha fet tota la vida" ( no vol dir que estigués ben fet), perque si ho venen és perque és bo (no pas per la teva salut),perque per un dia no passa res ( acostuma a ser cada dia un producte diferent, analitzem...), perque són nens i pobrets....( com? pobrets de donar-los segons què!!). No m'obsessiona, però si estic molt conscienciada. Quan dic no m'obsessiona és que si vaig a fer un àpat fora de casa, em conviden a casa d'algú...sempre acostumen a haver-hi opcions, i les escullo, i si no hi han opcions doncs faig el que puc, però sobretot deixo que sense abusar la meva filla mengi el que vulgui, tot i que posant un tope de la mateixa manera que faria a casa: " ja n'hi ha prou que et sentarà malament". És part de l'educació.
Si el que predomina són els bons hàbits a casa un extra no canviarà res, però ha de ser això, una cosa puntual, sino és converteix en un hàbit i per tant a la llarga en un problema. La diabetis es troba actualment al top ten de principals causes de mort al món, i sabem que produeix la diabetis, així que eduquem els nostres paladars a sabor neutres i naturals, perque si no el que passa és que el dia que fem un extra ens sembla tan deliciós, tan saborós, tan dolç o tan salat que podem somiar amb menjar així habitualment (sobretot un nen), i no és llògic menjar productes processats, no és llògic pel nostre organisme, li fem mal, l'enverinem poc a poc. I què hi ha de les malalties coronàries? fa anys que la societat viu obsessionada per no menjar greixos, en canvi segueixen havent casos que consumint tot (tristament) desnatat i gens de greix tenen els triglicèrids elevats...no s'aguanta per enlloc, alguna cosa fem malament.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20071648 , no hi han evidències científiques que diguin que consumir greixos saturats estigui relacionat amb un major número de cardiopaties.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21735388 , no hi han evidències que provin que s'alteri la mortalitat de malalties coronàries reduint el greix a la dieta.
Creguem el que creguem fins ara, estem acostumats o no a certs hàbits....la qüestió és que els estudis científics s'han de prendre seriosament, i està més que demostrat fins ara que tant els processats amb tots els seus components químics, com el sucre, danyen i envelleixen el nostre organisme prematurament.
Hem de pensar que la indústria alimentària busca fòrmules de fer gran qüantitat de productes per arribar a com més gent millor a preus molt econòmics la majoria de vegades, i quan és un producte econòmic pocs nutrients pot portar, i sobretot en les qüantitats necessàries. El problema és creure que un producte envasat pot alimentar-nos, ja que del producte original trobat a la natura li queda ben poc....treuen greix, afegeixen vitamines, edulcorants...et voilà! jo no m'ho empasso, i molt menys literalment.
https://www.fda.gov/Food/IngredientsPackagingLabeling/FoodAdditivesIngredients/ucm094211.htm , els aditius no són inocus a la llarga, perque no són naturals, l'organisme els ha de processar, però sobretot perque no són necessaris.
https://www.cspinet.org/new/201302131.html , nivells segurs de diferents tipus de sucres? no ho necessitem per viure, però sobretot no necessitem els seus efectes secundaris a la llarga.
Parlant d'antinutrients recomano llegir entrevistes al Dr. Tom O'Bryan sobre els efectes reals del gluten....poca broma:
Quan pengin la tercera part l'enllaçaré, és molt interessant i recomanable llegir l'entrevista sencera i conèixer realment els efectes del gluten al nostre organisme, siguem o no celíacs. Veurem que hi ha molta més gent sensible al gluten que no pas celíaca....després cadascun i tenint aquests coneixements que faci el que cregui convenient. Sense saber les coses es viu molt feliç (jo he viscut "feliç" anys i anys); investigar, llegir, testar...costa més, però és molt més satisfactori, i pots parlar i actuar amb coneixement de causa.
Llegir-ne més.jpg)



